nuffnang ad

Tuesday, February 14, 2017

Bantal Baby


Actually, bagi baby yang baru lahir tak perlu bantal untuk tidur. Alasannya bleh rujuk sini. Tapi sebab banyak yang jadi 'mak' bila datang rumah tanya

'kenapa bantal baby flat je?'

Aku pun jawab 'tak cukup duit nak beli'
kuikuikuikui...kan dah wakenabeb tu..
ok, hanya rekaan semata ^_^

Kebetulan pulak mak aku cakap tak cukup satu je bantal baby ni. Kena pergi beli lagi.

So, aku pun dengan penuh semangat jiwa raga in confinement, jahitlah sendiri bantal baby. Maklumlah zaman jimat cermat. Keh3..Tapi yang terbakarnya mak aku sebab dia marah aku memandai pergi menjahit bahagian atas rumah. Sudahlah gigih panjat tangga lagi. Mak mana la tak marah kan..






ni bantal buruk yang kebetulan mak aku dlm proses nak buang..aku just ambil kekabu polyester fiber

 ni kain cotton lama daripada skirt mak aku. Cut ikut shape bantal yg anda suka. 

then, ni aku cut betuk love sebagai penambah seri bantal..nanti xde la nampak buruk sgt..heeee

tambah pulak lace polka dot. nampak senget sebab nak cepat kang tak pasal terjaga my baby
make sure jahit bentuk love n lace dulu sblm jahit sekililing bantal

proses masukkan kekabu..Sikit je sebab nak kasi bantal tu flat

lastly, jahit untuk tutup whole bantal..

9 comments:

  1. salam. alahai rajinnye sis ni hihikk ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam..heee..nk jimat punya psl..^_^..tq singgah

      Delete
  2. bantal lucu... bw here... nice blog... blog saya: www.giftasblog.co.vu

    ReplyDelete
  3. Wah.. rajinnya..
    Sha follow sini.. Salam perkenalan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila ade mood rajin bersatu berjimat cermat mmg menjd la..
      Tq sudi singgah..done follow

      Delete