nuffnang ad

Sunday, February 26, 2017

Breast pump : electric @ manual?


Kali ini aku nak share pengalaman guna breast pump. Penting bagi ibu-ibu yang berkerjaya. Pada awal kelahiran Faqih aku terpaksa kasi susu formula lebih kurang 5 hari sebab tak banyak keluar susu. Lepas seminggu lebih baru keluar susu dengan jayanya sampai kena perah n simpan bagi elakkan bengkak susu. 

Pada awalnya memang perah pakai manual breast pump yang aku beli rm30 sahaja. Ini pun my cousin yang suggest sebab dia dapat perah banyak susu + cepat. Tapi rezeki tak menyebelahi aku sebab so slow. So, aku minta lagi review dari yang lain. Mostly suggest pakai manual lagi cepat. Yang electric pump pula ada yang beli sampai beratus ringgit.   

Then, aku decide untuk try yang electric pump n semestinya murah@affordable...hik3.. At least kalau beli yang mahal but unusable nanti takdelah menangis di bucu katil



Tuesday, February 14, 2017

Bantal Baby


Actually, bagi baby yang baru lahir tak perlu bantal untuk tidur. Alasannya bleh rujuk sini. Tapi sebab banyak yang jadi 'mak' bila datang rumah tanya

'kenapa bantal baby flat je?'

Aku pun jawab 'tak cukup duit nak beli'
kuikuikuikui...kan dah wakenabeb tu..
ok, hanya rekaan semata ^_^

Kebetulan pulak mak aku cakap tak cukup satu je bantal baby ni. Kena pergi beli lagi.

So, aku pun dengan penuh semangat jiwa raga in confinement, jahitlah sendiri bantal baby. Maklumlah zaman jimat cermat. Keh3..Tapi yang terbakarnya mak aku sebab dia marah aku memandai pergi menjahit bahagian atas rumah. Sudahlah gigih panjat tangga lagi. Mak mana la tak marah kan..


Wednesday, February 8, 2017

My soulmate


My soulmate ahmad faqih bin muhamad fazlan



#070117
#3.6kg

P/s : dear son, ibu luv u lillah..may our love lasting till jannah..ameeen