nuffnang ad

Tuesday, February 19, 2019

Faqih's Lil House

Wah lamanya tak bertamu di sini ye!
Thx semua yg sudi singgah..teringin nak join contest blogger tapi iolls ni mcm budak baru belajar saja..kalau ada yg buat tutor utk senang daku faham ok juga..ni nak makeover my blog cantik2 pun terkial2 lagi😅

Ok balik kpd my story..

Awalnya plan nak beli saja tapi bagi aku lagi puas hati buat sendiri..salah satunya save my pocket😊



Bukan berkira, tapi lebih kepada kepuasan hati..lebih lagi sbb minat yg mendalam bab2 macam ni..

Sebelum nak buat first thing kena prep bahan2 la kan..alah ala2 nak masak begitu..iya dak..slh satu aku nk highlight bahan yg paling peting ialah kotak..kalau nk bagi tahan lama better carilah kotak yg keras mcm kayu..baru tak nampak layu rupanya..selain itu bahan2 lain gunting @ pisau, salotep dan wallpaper..kos tak sampai rm30..

Mula-mula buat 1 rumah kecik je..then bersambung pula extension..nak bagi Faqih sepah dalam tu..nanti kurang lah sikit penyepahannya tu😆

Haizz tak larat nak taip berjela2..jom layan gambar2 di bawah..mana tau blh jadi idea untuk mama n papa semua😉

Awalnya dia x berminat lagi

Letak lampu kasi terang..beli di mr diy ja

Langsir purple tu recycle dari my old scarf je

Ni yg maksud aku extension rumah Faqih tu..siap sekali dgn ruang simpanan mainan lagi..
Bakul mainannya aku nak guna😁
Yg ni mmg aku complete kan semua wallpaper..guna pattern sama..sebab ni je yg aku suka..beli di kedai saka🤣

Tempoh masa mmg berbulan2 utk siapkan..bila mood rajin tiba terus buat

See u next entry!





1 comment:

  1. good post 😊 would you like to follow each other? if the answer is yes, please follow me on my blog & i'll follow you back. https://camdandusler.blogspot.com

    ReplyDelete